Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, ανέκτησε την κατοχή, πίεσε ψηλά και απείλησε την ΑΕΚ, η οποία έψαχνε να κάνει παιχνίδι από δεξιά με τον Πατίτο και αντιμετώπισε προβλήματα στην ανάπτυξή της, αφού προσπαθούσε να βγάλει τη μπάλα στην επίθεση με γιόμες. Με αυτόν τον τρόπο ο Μαρίνος Ουζουνίδης μπλόκαρε ένα δυνατο ξεκίνημα των «κιτρινόμαυρων», καθώς είχε διαβάσει, ότι ο Δικέφαλος μπαίνει εξ αρχής με φόρα σε αυτά τα παιχνίδια. Οι «πράσινοι» έκαναν την πρώτη τους ευκαιρία στο 6', όταν ο Χουλτ από αριστερά βρήκε τον Βιγιαφάνιες, το πλασέ του οποίου εξουδετερώθηκε από τον Ντίντακ που έκοψε σωτήρια σε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα, το «τριγφύλλι» διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στον Κλωναρίδη, ο οποίος μπούκαρε μόνος στην περιοχή, αλλά ανακόπηκε από τον Ισπανό αριστερό μπακ.
H Ένωση ισορρόπησε μετά το 15ο λεπτό το παιχνίδι και προσπάθησε να βγει οργανωμένα στην επίθεσή της, αλλά το δίδυμο των χαφ του Παναθηναϊκού (Ζέκα-Κουρμπέλης) ήταν πολύ θετικό στις επεμβάσεις του. Αν περνούσε καμιά μπαλιά καθάριζαν είτε καθάριζαν τα στόπερ είτε ο Βλαχοδήμος που έδιωχνε με τα πόδια.
Οι «κιτρινόμαυροι» δεν ήταν συγκεντρωμένοι αμυντικά και το πλήρωσαν. Στο 24' ο Βιγιαφάνες έμεινε μόνος του, έσπασε υπέροχα στον Μπεργκ, ο Σουηδός γύρισε την μπάλα, ο Βράνιες βρήκε δοκάρι στην προσπάθειά του να διώξει, ο Κλωναρίδης πήρε το ριμπάουντ και άνοιξε το σκορ. Τρία λεπτά αργότερα ήρθε η σειρά του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος να γράψει το όνομά του στον φωτεινό πίνακα. Ο Βιγιαφάνες ξέφυγε και πάλι, μοίρασε στον Εμποκού, που "άδειασε" με προσποίηση δύο αμυντικούς της ΑΕΚ και έδωσε έτοιμο γκολ στον Μπεργκ, ο οποίος δεν αστόχησε για το 0-2.
Ο Παναθηναϊκός παραλίγο να πετύχει και τρίτο γκολ στο 32' όταν στην άμυνα της ΑΕΚ επήλθε ξανά τρικυμία. Ο Βράνιες έκανε τραγικό λαθος, ο Κλωναρίδης γύρισε στον Μπεργκ που δεν κατάφερε να νικήσει αυτή τη φορά τον Μπάρκα, ο οποίος έκανε σωτήρια επέμβαση και στο 42' σε τετ α τετ με τον Βιγιαφάνιες.
Σε αυτό το πρώτο ημίχρονο, ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού ήταν ο Βιγιαφάνιες από τις ενέργειες του οποίου προήλθαν τα δύο «πράσινα» τέρματα που πέτυχαν ο Κλωναρίδης και ο Μπεργκ. Ο Αργεντινός εξελίχτηκε σε... μάγο κάνοντας άνω κάτω την άμυνα της ΑΕΚ, η οποία δεν υπήρχε σε αυτά τα 45 λεπτά. Φυσικά το καπέλο πρέπει να βγάλουμε στην αμυντική λειτουργία του «τριφυλλιού» που δεν άφησαν τους γηπεδούχους να κάνουν παιχνίδι και να απειλήσουν το «τριφύλλι». Ούτε μία κλασική ευκαιρία δεν έφτιαξε ο Δικέφαλος στο πρώτο μέρος. Ο Αραούχο δεν μπόρεσε να πάρει καμία μπαλιά και ο Μάνταλος, ο ηγέτης της ΑΕΚ, εξουδετερώθηκε.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο διαιτητής Παπαδόπουλος και ο α' βοηθός Καρατζίκας έκαναν πολλα λάθη και ξεσήκωσαν τις διαμαρτυρίες των οπαδών με τις αποφάσεις και τις υποδείξεις τους. Ο Χιμένεθ μάλιστα φώναζα για τα πολλά φάουλ που δίνονταν, ειδικά στο 36' όταν έπιασε τη μπαλα ο Μπάρκας και δεν άφησε να παιχτεί γρήγορη αντεπίθεση.
 
     Super League
                                                                Super League
                             Premier League
                                                                Premier League
                             Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
                                                                Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
                             Champions League
                                                                Champions League
                             Europa League
                                                                Europa League
                             UEFA Conference League
                                                                UEFA Conference League
                             Bundesliga
                                                                Bundesliga
                             Serie A
                                                                Serie A
                             La Liga
                                                                La Liga
                             Ligue 1
                                                                Ligue 1
                             Superleague 2
                                                                Superleague 2
                             Κύπελλο Ελλάδας
                                                                Κύπελλο Ελλάδας 
                             Euroleague
                                                                                                 Euroleague
                             Basket League
                                                                                                 Basket League
                             NBA
                                                                                                 NBA
                             Eurocup
                                                                                                 Eurocup
                             Basketball Champions League
                                                                                                 Basketball Champions League
                             Volley
                                                                                     Volley
                         Tennis
                                                                                     Tennis
                         Πόλο
                                                                                     Πόλο
                         Στίβος
                                                                                     Στίβος
                         Αυτοκίνητο
                                                                                     Αυτοκίνητο
                         
                                        
                                     
                 
                 
                         
                    
             
                    
             
         
         
         
         
                            
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    